Oproep!

Oproep: Ervaringsverhalen

Hoi allemaal,

Door onze eigen ervaringen met de onderwerpen: Hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken, het onbegrip van mensen ertegenover en onze ervaringen in het onderwijs, zijn wij op een idee gekomen voor onze arbeidsoriëntatie/stage die we nu we in de derde klas zitten moeten doen. Hiervoor zijn we bezig een project op te zetten ( we doen nu al het ‘ voorwerk ‘ en eind maart/begin april hebben we een week lang de eigenlijke stage ) over: AD(H)D en hoogbegaafdheid (hooggevoeligheid en beelddenken inbegrepen), vandaar ook deze site. Ons doel is mensen van deze onderwerpen bewust te maken en de positieve kanten ervan te laten zien opdat mensen het misschien niet meer zien als een ‘stoornis’, maar het misschien ook kunnen bekijken als een gave (ook in het onderwijs). Ook willen we het onbegrip en de onwetendheid erover verkleinen. Daarnaast willen we ook kijken naar verschillende manieren van leren en lesmateriaal (en hier ook eventueel een opzet in maken). We willen ook graag een verslag/informatieboek hierover schrijven en zouden hier graag ervaringsverhalen over deze onderwerpen in verwerken. Onder andere met betrekking tot:

-School
-Thuis
-Vrienden
-Etc.

Eigenlijk alle onderwerpen zijn welkom!

Ook verhalen vanuit het standpunt van bijvoorbeeld ouder/broer/zus/leraar/vriend(in)/kennis etc. zijn van harte welkom (dit natuurlijk wel met toestemming van de persoon in kwestie).

Het is voor mij erg moeilijk het zo op schrift uit te leggen en ik hoop dat het enigszins duidelijk is, maar vragen mogen natuurlijk altijd gesteld worden.

Verhalen kunnen worden gestuurd per mail naar: abeautifulmindproject@outlook.com
Natuurlijk mag dit anoniem.

Oproep: Informatie

Heeft u zelf veel kennis over deze onderwerpen, weet u een goede site, een boek, kent u een goed filmpje etc.? Alles is welkom en kan wederom gestuurd worden naar: abeautifulmindproject@outlook.com of u kunt het hieronder plaatsen als reactie. Ook kunt u  het contactformulier hieronder invullen. Als u middels deze optie een bericht stuurt, wordt dit gelijk naar onze e-mail verstuurd en komt dit dus niet op de site te staan.

Plaats een reactie